Mats Segerström

Partner

Vad driver dig?

Jag lockas väldigt mycket av sammanhang. När man hittar en speciell uppsättning omständigheter som verkar peka i en viss riktning blir det spännande. Vad finns det för dolda möjligheter, vad finns det för verksamheter som blir möjliga, vad finns det för affärer? Ofta så handlar det förstås om människor – det är i möten med andra, anser jag, som en habil idé blir genomförbar och en bra idé blir genial.

Både i stora organisationer som Ericsson eller Exportrådet eller i mindre organisationer och som konsult har projektformen blivit mitt favoritsätt att få saker uträttade. Då kan man dessutom vara med och skapa sammanhanget!

Vad är du bra på?

Det är två saker som jag ofta får uppskattning för; förmågan att se helheten och att vara praktisk. I många olika egenskaper har jag jobbat nära marknaden och då är det förstås avgörande att förstå kundens perspektiv, inte bara det egna företagets möjligheter. I rollen som entreprenör, VD och styrelsemedlem har min helhetssyn varit en tillgång. Inte bara i bedömningen av hur en innovation kan utvecklas över tiden eller hur marknadsbehoven skiljer sig mellan länder, utan också för att hantera den klassiska friktionen mellan teknik- och marknadstänkande.

Helhetssyn är bra men räcker inte om man inte får saker ur händerna – det tycker jag är att vara praktisk!

Vad är en Plats för dig? Har du någon favorit?

Förutom att vara en geografisk precisering har en Plats sådana egenskaper att den är svår att tänka sig någon annanstans än där den ligger. En sådan Plats för mig är stadsdelen E.U.R. i Rom. Jag växte upp där under 60- och 70-talet och det var då den enda delen av Rom som var ordentligt stadsplanerad – den projekterades till världsutställningen 1942.

Övrigt:

Jag har en examen i beteendevetenskap från Harvard College i U.S.A. och en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Trots många år utomlands finns en smålänning (Växjö) i mig, och jag trivs utmärkt i villan i Stockholms norra förorter tillsammans med fru och tre barn och kolsvarta katten Moa. Därifrån är det enkelt att ta en av mina tre cyklar på en tur, eller kajaken, skidorna eller skridskorna beroende på årstid. 

Copyright 2018 | Place Consulting (Platsbyggarna i Norden AB) Org.nummer: 556911-2302